VÍDEO: L’Ajuntament de Sagunt torna a lluir la bandera republicana tenint pendent la sentència de l’any passat


Tres ajuntaments ja han sigut condemnats per lluir l’any passat la tricolor, mentre Sagunt està pendent de la seua sentència junt amb altres cinc consistoris

L’Ajuntament de Sagunt ha tornat a lluir a la seua balconada una monumental bandera republicana, la mateixa que es va penjar en anys anteriors però que en 2017 li va costar la denúncia de la Delegació del Govern que va advertir d’accions judicials si es tornava a repetir.

L’acció l’ha duta endavant el grup municipal d’Esquerra Unida que ha desplegat la bandera tricolor este divendres, la vespra del 87é aniversari de la proclamació de la II República que tindrà lloc demà. Este acte s’ha repetit posteriorment en les dependències de la Tinença d’Alcaldia del Port de Sagunt.

Cal recordar que l’any passat l’Advocacia de l’Estat va presentar en total nou denúncies contra altres tants ajuntaments. De moment han estat condemnats els consistoris de Barxeta, Bunyol i Xeraco, mentre Sagunt està pendent de resolució judicial, igual que  Silla, Paiporta, Benifaió, Tavernes i Algemesí, que també van mostrar la bandera republicana.

Des d’EUPV de Sagunt es defensa l’actuació afirmant que es fa “en homenatge a totes les persones que van defensar la II República així com al període democràtic que es va inaugurar. Per la rehabilitació política i cívica de totes les persones que van ser víctimes de la repressió franquista ja anara durant l’alçament militar, o durant la postguerra”.

Resposta del Govern

Després de conèixer-se l’acció d’homenatge a la II República l’Advocacia de l’Estat ha interposat un recurs contenciós-administratiu contra l’Ajuntament de Sagunt, acumulant-se així al ja presentat l’any passat.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Feu.campdemorvedre%2Fvideos%2F1859232077429088%2F&show_text=0&width=560