Comunicat del Partit Republicá d’Esquerra (PRE)


El PRE i “Republicanos”, units el 20 de novembre

Després d’assistir a l’assemblea de “Republicanos” celebrada a l’ateneu de Madrid el dia 1 d’octubre passat, el PRE ha acordat, junt amb Izquierda Republicana, presentar-se a les eleccions en aliança amb aquesta federació republicana, en un intent de presentar una candidatura unitària capaç d’aglutinar tots els republicans de l’Estat en un front comú i unitari per a les generals. A Catalunya, el PRE es presentarà en coalició amb Republicanos, amb un programa clarament d’esquerra alternativa i amb solucions per a la crisi política, econòmica i social que estem vivint en aquests darrers temps, solucions que estan representades pel gran canvi que ha de suposar la III República, l’únic projecte polític capaç de generar una il·lusió de canvi que remogui les estructures d’una vergonyosa monarquia borbònica anclada en el franquisme i que condemna el nostre país a la indignitat, afavorint un sistema explotador, on el ciutadà no exerceix cap mena de control polític i que difícilment es pot anomenar democràcia.

El 20 de novembre és una data clau ja que el context actual de destrucció directa de l’estat del benestar i de les conquestes socials dels nostres avantpassats forma part de l’agenda dels dos principals partits parlamentaris, i la resta no mostren cap veu prou crítica ni prou contundent contra aquesta intolerable agressió als nostres drets. Per aquesta raó cal, ara més que mai, una veu valenta al parlament que denuncii els abusos del poder i del sistema, i que sigui capaç al mateix temps de proposar una alternativa viable i generar un impuls ciutadà que aturi aquesta situació. Per això el PRE està fent tot el possible per ser present en aquestes eleccions.

El gran obstacle que tenim, la nova trava imposada pels partits del sistema: la recollida de signatures. Ens serà molt difícil arribar, en els 20 dies de plaç que ens donen, a les 4024 signatures necessàries per a presentar la nostra candidatura a la província de Barcelona sense el vostre ajut. Per això us demanem tota l’ajuda possible per a fer realitat la candidatura republicana del PRE-Republicans en aquestes eleccions generals, i que els ciutadans i les ciutadanes de Catalunya tinguin l’opció de votar per la III República, i per un futur de Llibertat, Igualtat, Fraternitat i justícia social.

Ramiro Gil Morel

Coordinador General

Partit Republicà d’Esquerra

Envians les teves signatures a ir-pre@hotmail.com -Formulari de signatur

Haz clic para acceder a C3%20Catalan%20formulario.pdf