En llibertat el detingut en la protesta contra Felipe VI a Poblet


Milers de persones han protestat contra la presència de Felipe VI al monestir de Poblet. Els manifestants han caminat des de l’Espluga de Francolí i han desbordat els controls dels Mossos d’Esquadra –situats a un quilòmetre del recinte– caminant per les vinyes que envolten la carretera. Atesa la multitud, els antiavalots s’han vist obligats a endarrerir la seva posició i han fet càrregues per provar d’aturar la marxa, en les quals han detingut a una persona, que a la tarda ha estat alliberada amb càrrecs. De totes maneres, no han pogut impedir que alguns manifestants arribessin fins al mur del monestir, on han alçat banderes i simbologia contra la monarquia espanyola.

Vegeu com els manifestants criden ‘fora el Borbó‘ i despleguen una estelada gegant entre les vinyes:

La caminada de protesta l’havia convocat Òmnium Cultural i l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), que també han organitzat accions arreu del Principat. Felipe VI i Letiza han arribat al monestir a les 12.25, una mica més tard del previst, i els ha rebut l’abat Octavi Vila i el prior Rafael Barrué. Abans, a l’aeroport de Reus, els monarques espanyols havien estat rebuts pel ministre de Sanitat espanyol, Salvador Illa, i la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera.

Els reis espanyols han visitat diverses dependències de Poblet i després s’han reunit amb membres de la comunitat benedictina. Abans de les 14.00 han abandonat el recinte i s’han dirigit directament a l’aeroport de Reus per tornar a Madrid sense dinar. Poc després s’ha desconvocat la protesta contra la seva presència.

VilaWeb

web oficial de Federación de Republicanos (RPS)

A %d blogueros les gusta esto: