Partit Republicà d’Esquerra – Republicans només es podrà presentar a Tarragona


El vet a les candidatures de Girona, Barcelona i Lleida fa que la candidatura Partit Republicà d’Esquerra – Republicans només es pugui presentar a Tarragona pel 20-N.

[Traducción al castellano] Després de setmanes d’intensos esforços dels nostres militants i simpatitzants per recollir les signatures que ens exigeix la nova Llei electoral, la Junta Electoral ens ha impedit presentar-nos a les circumscripcions de Girona, Barcelona i Lleida, per haver-nos anul·lat moltes de les firmes que havíem presentat (per varis motius) i sense cap possibilitat de rectificació en el període de subsanació d’errors, ja que en una circular del dia 20 d’octubre la Junta Electoral Central ha dictat que no és possible aportar més signatures en el plaç de subsanació d’errors en les candidatures per substituïr aquelles que ens han anul·lat. Això vol dir que les candidatures del PRE-R han sigut vetades a excepció de la que es va presentar a la circumscripció de Tarragona.

Deixant de banda el que evidentment és una norma absolutament injusta i antidemocràtica, el PRE és un partit amb recursos humans i materials limitats, entre altres coses perquè tots nosaltres tenim compromisos laborals i familiars i no som professionals de la política, sino que dediquem part de la nostra vida a lluitar per unes idees, i no sempre disposem del temps suficient per a recollir els milers d’avals que ens demanen, i encara menys en un període de tan sols 20 dies. El fet de no poder aportar més avals en el període de subsanació ens deixa en una situació d’indefensió manifesta, sense poder solventar les deficiències en les signatures anulades.

Sí que hi haurà candidatura del PRE-R a la província de Tarragona, on centrarem a partir d’ara i fins el 20-N tots els nostres esforços per a fer un paper digne i difondre el nostre projecte.

Es pot considerar, per tant, que les eleccions del 20-N no són democràtiques, ja que per primera vegada, no es podràn presentar molts partits que havien estat fins ara a les meses, entre ells el nostre. Lamentem no poder-ho fer, i la decepció que tots els nostres votants poden tenir a partir d’ara, però us assegurem que hem fet tot el que era a les nostres mans per a presentar-nos i prometem fer tot el possible per a créixer, i d’aquí a 4 anys ser més forts i poder presentar-nos amb totes les garanties.

Agraïm a totes aquelles persones que han col·laborat amb la seva signatura -per internet, al carrer, a les manifestacions-, i els demanem que no deixin de donar-nos el seu suport en el futur, prometent que seguirem lluitant pel que creiem, malgrat els obstacles i les lleis injustes que el sistema ens pugui imposar i que creiem necessari combatre als tribunals.

Llibertat, Igualtat, Fraternitat

Ramiro Gil Morel

Coordinador General del PRE